Perronelementer til letbanen i København

Perronelementer til letbanen i København

Hovedstadsområdets nye letbane med 29 stationer skal forbedre den kollektive trafik omkring København

Gennem de seneste år har et stort anlægsarbejde stået på for at etablere en ny letbanestrækning fra Lundtofte, nord for Lyngby, til Ishøj. Oranje Beton har leveret perronelementer til alle 29 stationer på den nye strækning, som Hovedstadens Letbane forventer at testkøre i 2024.

Perronelementerne er lavet i 183 forskellige varianter, der sammensættes og danner en komplet perron. Vi har bl.a. leveret perronfliser i varierende formater fra 119 x 62 cm (290 kg) til det største format på 119 x 343 cm (1790 kg) samt specialelementer på op til 2420 kg.

Perronfliserne er støbt mod støbemåtte GIAN 500, hvilket giver flisen en kostet og skridsikker overflade – og et godt fundament for letbanens fremtidige passagerer, når de står af og på letbanen.

I alt har Oranje Beton leveret 2.623 stk. perronelementer til de nye stationer i perioden fra januar 2021 til medio 2024. Strækningen er i alt 28 km lang og er ejet af Region Hovedstaden samt de 11 kommuner: Ishøj, Vallensbæk, Hvidovre, Albertslund, Brøndby, Rødovre, Høje-Taastrup, Herlev, Gladsaxe, Glostrup og Lyngby-Taarbæk.

Tak for samarbejdet til alle de involverede parter, herunder:

Bygherre Hovedstadens Letbane, Arkitekt Gottlieb Paludan Architects, Rådgivende ingeniør COWI, Siemens Mobility, som har stået for anlægsarbejdet vedr. skinnerne og Aarsleff Rail, som har varetaget opbygningen af stationerne.

 

Vi glæder os til at følge resten af anlægsarbejdet.

Du kan se de nye stationer og læse mere på www.dinletbane.dk

Kontakt for mere information

Jørgen Dau
Salgschef
+45 23999408

Se referencer

Viborg Baneby
Perronforlængelse

Aarhus letbane

Taktilfliser