Højvandssikring, Lemvig Havn

Højvandssikring, Lemvig Havn

Er I klar til skybrud? – etablér en Urban Højvandssikring©, (udviklet og tegnet af Hasløv & Kjærsgaard, København) som sikrer, at højvandet ikke trænger op i byens gader og huse.

Om Le Mur og Oranje Beton

Vinder af Bæredygtig Betonpris 2015

Prisen blev uddelt for projektet “Le Mur Højvandssikring i Lemvig Havn”.
Arkitekt ved C.F. Møller, og formand for dommerkomiteen, Julian Weyer, fortæller her, hvad der gør højvandssikringen ved Lemvig Havn så special.
Se også filmen: Højvandssikring beskyttede Lemvig mod Bodils hærgen

Oranje Beton har leveret beton elementerne – og vi vil gerne nævne det fantastiske samarbejde, der har fundet sted. Ikke blot med Lemvig Kommune, men med arkitekterne bag projektet; Hasløv og Kjærgaard, som i tæt samarbejde med COWI, Aalborg – har tilført byen et smukt samlingssted. Det er på fineste vis lykkes at forbinde byen til havnekajen.

Le Mur har ikke blot givet byen ekstra sikkerhed i form af højvandssikring – men også tilført byen et havneområde, som indbyder til samvær og afslapning.

De fine mosaikker som er påsat spændepladerne, der holder betonelementerne sammen, har lokale børn fra børnehaver i Lemvig Kommune stået for. En genial idé som giver elementerne ejerskab og sjæl.

Selve monteringen af betonelementerne har det lokale firma SHS-Byg A/S udført.

Højvandssikringen i Lemvig er den stolte vinder af prisen for årets KTC Innovationspris 2014 – læs mere her.

Kontakt for mere information

Jørgen Dau
Salgschef
+45 23999408

Se referencer

Skovshoved Havn
Højvandssikring

Amager Strandpark

Kystsikring
Fanø Havn
Krystsikring
Å udløb Aalborg
Betonelementer